Yazılım Öğrenmek İstiyorum Nereden Başlamalıyım 2021

yazılım öğrenmek istiyorum

Kodlamayı öğrenmek, günümüzde popüler bir yer edindi. Artık yazılıma olan ilgide haliyler büyüdü. Bugün sizlere yazılım öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım sorusuna tecrübelerimize dayanarak sizlere aktaracağız.

2021’de yazılım öğrenmek istiyorum ? … Web Siteleri, Oyunlar, Otomasyonlar … gibi yazılım programları , uygulamaları mı oluşturmak istiyorsunuz ?

Bu web siteleri veya uygulamaları geliştirme konusunda heyecanlı ve sabırsız bir şekilde başlamak ve kod yazmayı öğrenmeye adım atmaya çalışıyorsunuz. Peki bu tür web sitelerini , uygulamalarını yani yazılımları oluşturmak için hangi yaklaşımı izleyeceksiniz ?

programmer
yazılım öğrenmek istiyorum

İnsanların çoğunun yaptığı en yaygın yaklaşım türü …Bazı blog gönderilerinin veya web sitelerinin önerdiği programlamayla ilgili bazı kitapları satın alırsınız veya kodlamayı öğrenmeye başlamak için youtube’daki (veya başka kaynaklardaki) bazı kurslara veya eğiticilere gidersiniz. Ayrıca başlangıçta bu eğiticileri izlerken zevk alıyor ve programlama hakkında birçok harika kavram ve yeni şeyler öğrendiğinizi hissediyorsunuz. 

Pekala, bu kısa bir süre için gerçekten iyi olabilir, ancak çoğu yeni programcının başına gelen şey şudur:

Pek çok kavramlar terimler arasında boğulurlar ve bir öğreticiden başka bir öğreticiye takılırlar. Herhangi bir yardım almadan kendi başlarına bir proje başlatmaları istendiğinde ise bu onlar için daha sorunlu ve sinir bozucu hale geliyor. Mantıklı değiller, nereden başlayacaklarını, belirli bir sorunu nasıl çözeceklerini veya kendi başlarına belirli bir modülü nasıl oluşturacaklarını anlamıyorlar.

yazılım öğrenmek istiyorum
yazılım öğrenmek istiyorum

Evet, bu doğru… öyleyse yazılımı nasıl öğrenebilirim, yazılımı öğrenmek için en iyi yaklaşım nedir…?

Yeni başlayanların çoğu kodlamada bu sorunla karşı karşıya. Öğreticiler harikadır ve kodlamada bir şeyler inşa etmek yani üretmek , tasarlamak için birçok kavram veya farklı yaklaşım öğretir, ancak bazı gerçek dünya projeleri üzerinde çalışmaya başladığınızda, tüm bu kavramları projenizde kullanamayacağınız için kendinizi tatmin edemiyorsunuz. Bu nedenle, 2021’de yazılımı öğrenmek için en iyi tavsiye , proje tabanlı öğrenme yaklaşımını izlemektir. 

Programlamada problem çözme becerilerinizi güçlendirmek için olabildiğince çok proje oluşturun. Unutmayın programlama dili (vb Python, C ++, Java,) öğrenme konusunda değil, sorunları çözme yeteneğidir. Ayrıca bir işte, bir işverenin bir problem çözücüye ihtiyacı vardır, bu nedenle görüşmeler sırasında problem çözme beceriniz her şeyden önce gelir.

Peki, yazılımı öğrenirken problem çözme becerisi nasıl oluşturulur? Programlamayı öğrenmek için izlemem gereken adımlar nelerdir…

yazilim ogrenmek istiyorum
yazılım öğrenmek istiyorum

Yazılım Öğrenmek İstiyorum Nereden Başlamalıyım : İşte Adımlar

Programlamayı öğrenmeye yönelik adımları ve problem çözme becerilerini geliştirmek için bazı ipuçlarını tartışalım …

Bu Yazımızda Okuyun :   Nginx Windows'da Nasıl Kurulur ve Çalıştırılır

1. Bir Dil Seçin ve Temel Kavramları Anlayın

Yeni başlayanların çoğu temel bilgileri atlar ve doğrudan üst seviyelere atlarlar. Bu herhangi bir proje geliştirmede işe yaramayacak. Temel bilgileriniz net değilse daha fazla kafanız karışacak ve dikkatiniz dağılacaktır. Öncelikle en rahat olduğunuz programlama dilini seçin ( Python veya C++ iyidir, yine de tercih size bağlıdır.) temel kavramları (değişkenler, koşullu ifadeler, operatörler, döngüler vb.) ve
favori dilinizi kullanarak programlar yapın ve temeli oluşturun. 

Üniversitede iseniz, okullar temel kavramları öğretmede iyidir, aksi takdirde internetten yardım alabilirsiniz. GeeksforGeeks, Codecademy, HackerRank vb. temelleri oluşturmak için iyidir. Temel bilgilerle başladığınızda izlemeniz gereken bazı yararlı ipuçları aşağıda verilmiştir. Bu aynı zamanda problem çözme becerilerinizi geliştirecektir.

  • Kursların çoğu programlama dilini öğretmekle başlar, bu iyi ama problemleri çözmek için programlama dilini nasıl kullanacağınızı anlayın. Örneğin iki sayının toplanması probleminin nasıl çözüleceği.
  • Tek bir dile bağlı kalın. Başlangıçta her şeyi öğrenmeye çalışmayın. Yeni başlayanların çoğu bir dilden başka bir dile geçmeye devam eder ki bu sadece zaman kaybıdır. Başlangıçta tek bir dile bağlı kalmak iyidir. Java geliştiricisi olmak istiyorsanız java’yı öğrenin. Yeni başlayan programcıların çoğu için ilk dili öğrenmek zordur, ancak her gün uygulamaya başladığınızda beyniniz sonunda sözdizimi alacaktır.
  • Programları her gün bir veya iki bile olsa hiçbir boşluk bırakmadan yapmaya çalışın. Önce küçük programlar yapmaya çalışın ve ardından karmaşık programa geçin ancak tutarlılığı koruyun.
  • İyi bir öğrenme stratejisi uyarlayın. Örneğin: önce tüm teorileri tüketmek ve ardından programların kavramsal öğrenme ile aktif öğrenme arasındaki 2: 1 oranını takip etmesini sağlamak yerine. Kavramsal öğrenmenin her iki saatinden sonra pratik maruziyet veya aktif öğrenmede bir saat harcamak anlamına gelir.
  • Öğrendiğiniz temel ilkelere göre küçük bir uygulama veya proje yapın. Örneğin, bir hesap makinesi veya sizin için ilginç olan bir şey yapın. Bir yerde sıkışıp kaldığınızda nasıl google’da bulunacağınızı öğrenin.
r4yytfg4ylhvjnaaqgcl
yazılım öğrenmek istiyorum

2. Veri Yapısını ve Algoritmaları Öğrenin

Veri Yapısı ve Algoritmalar, programlamanın kalbidir. Dillerden herhangi birinde rahat olduğunuzda ve bazı temel programlar hazırladığınızda, yapmanız gereken bir sonraki şey veri yapılarını ve algoritmaları öğrenmektir. Veri yapısı ve Algoritmaların temellerini anlarsanız, problem çözme becerilerinizi geliştirmede daha iyi olacaksınız. 

Bu Yazımızda Okuyun :   Hız Yayınları 7. Sınıf 4. Deneme Sınavı Cevap Anahtarı (2023)

Tüm veri yapılarının her yerde kullanılamayacağını anlayın, bu nedenle herhangi bir problem için öncelikle belirli bir problemi çözmek için adım adım süreç olan bir algoritma uygulamanız ve ardından problemi çözmek için doğru veri yapısını seçmeniz gerekir . Doğru bir veri yapısı ve algoritma kombinasyonu, problemleri çözmede gerçekten önemlidir.
Veri yapılarını ve algoritmaları uygulamayı öğrenin, her gün programlama dilinizde pratik yapın.GeeksforGeeks , yeni başlayanlar için problemi veri yapısı ve algoritmalar üzerinde uygulamaya başlamak için iyidir. Aşağıda, bu iki temel ilkeyi öğrenirken izlenecek bazı yararlı ipuçları bulunmaktadır.

  • Yine, veri yapılarının ve algoritmaların tüm teorilerini veya kavramlarını tek seferde tüketmeye çalışmayın. Tek bir konu öğrenin, yukarıda bahsettiğimiz sitelerde pratik yapın ve ardından bir sonraki konuya geçin. Size uygun belirli bir öğrenme stratejisi uyarlayabilirsiniz. Önceki adımda daha önce bahsetmiştik (2: 1 oranı).
  • Karmaşık probleme geçtiğinizde, büyük problemleri daha küçük parçalara ayırın ve ardından nihai çıktıyı veya çözümü elde etmek için bu parçaları çözün.
  • Yeterince pratik yapın, pratik yapın ve pratik yapın. Programlamada ellerinizi kirletin ve mümkünse farklı web sitelerinde rekabetçi programlara katılın. Kendinize güven duyacaksınız ve problem çözmede çok daha iyi olacaksınız.
  • Bu veri yapılarını ve algoritmaları gerçek dünya projelerinde nasıl kullanacağınızı öğrenin. Örneğin: Web uygulamalarında, Dizi ve Dizelerin çokça kullanıldığını göreceksiniz.
  • Temel kavramı biliyorsunuz, veri yapısı ve algoritmalarının temellerini biliyorsunuz, şimdi öğrendiklerinizi temel alan bir uygulama geliştirin. Bu kavramları, önceki uygulamanıza veya projenize, projenizi genişletmenize yardımcı olacak ve sorunları çözmeniz için size poz verecek bir özelliği uygulamak için de kullanabilirsiniz.
preview16 1
yazılım öğrenmek istiyorum

3. Projeler Oluşturun

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, konu kendi başınıza bir proje oluşturmaya geldiğinde, yeni başlayan programcıların çoğu takılıp kalıyor. Tüm eğitimlerin veya alıştırmaların sadece zaman kaybı olduğunu hissediyorsunuz çünkü bu kendi projenize yardımcı olmuyor. Öğreticilerden çok şey saklıyorsunuz, ancak bu sadece baştan sona gidiyor ve şimdi tüm kavramları ve mantığı projenize uygulayamazsınız… Rahatlayın!

Başlangıçta önce küçük bir proje veya statik bir web sitesi oluşturmaya çalışın, kendi portföyünüz, bir web uygulaması, android uygulaması veya herhangi bir oyun olabilir. Bazı basit projelerle başlamak ve ardından karmaşık projelere geçmek daha iyidir. Birçok yeni başlayan, projelerine neleri dahil etmeleri gerektiğini anlamıyor. İşte örnek.

Bu Yazımızda Okuyun :   System32 Drivers Etc Hosts Nedir? (2024)

Bir e-ticaret sitesi yapmak istiyorsanız, küçük özellikler oluşturmaya başlayın. Kayıt veya giriş formundan başlayabilir, ardından gezinme çubuğu gibi bir sonraki özelliğe geçebilirsiniz. Bu nedenle, her şeyi aynı anda yapmak yerine tüm projeyi analiz edin ve bunu daha küçük problemlere veya parçalara bölün. Projenizin karmaşıklığına, önce hangi özellikleri oluşturmanız gerektiğine bağlıdır. Başlangıçta, çok fazla hata yapacaksınız ve birçok sorunla karşılaşacaksınız, ancak bu şekilde karmaşık projeleri oluşturmayı ve ele almayı öğreneceksiniz. Aşağıda, bir proje yaparken izlemeniz gereken bazı yararlı ipuçları verilmiştir.

  • Projenizde kullanmak için bazı iyi araçları, editörleri veya hata ayıklayıcıları kullanmayı öğrenin. Geliştirici araçlarını (web uygulamaları için, öğrenilmesi gereken en önemli şey), şablonları, paketi veya kitaplığı gereken her yerde nasıl kullanacağınızı öğrenin.
  • Bir yerde takılıp kaldığınızda veya bir hata bulduğunuzda, hata mesajını dikkatlice okuyun. Acemi programcıların çoğu hata mesajından kaçınır, ancak sorunları çözmede gerçekten yardımcı olur. Ayrıca, projenizi oluştururken karşılaştığınız sorunları veya hataları google’da arayın. Çoğu durumda, geliştiriciler için çok iyi bir topluluk olan Stackoverflow’da yanıt bulacaksınız .
  • Projenizde çok fazla mükemmellikten kaçının. Projenizde erteleme ve yavaş ilerleme ile sonuçlanacaksınız.
  • Kusursuz bir kod olmadığını unutmayın – bu yüzden aşırı mühendislikten kaçının ve ilerleyin. Önce çalışmasını sağlayın, sonra düzeltin ve son olarak hızlı hale getirin .
en iyi kodlama programlari
yazılım öğrenmek istiyorum

4. Keşfedin

Projenizi bitirdiğinizde yolculuğunuz bitmiyor. Bilgisayar bilimi alanında daha fazlasını keşfedin, olabildiğince çok keşfedin. Bilgisayar Bilimi geniş ve zengin bir alandır, bu nedenle sizi en çok neyin büyülediğini analiz edin. Makine Öğrenimi , Bulut Bilişim, Sistem Programlama, Mobil Uygulama Geliştirme, Blok Zinciri, Sanal Gerçeklik, Web Geliştirme vb. Gibi farklı alanları keşfedebilirsiniz. Github’da çok sayıda proje ve internette pek çok kaynak mevcuttur. İlginize göre, internette bazı dersler veya projeler bulabilirsiniz. Oradan öğrenin ve üzerinde bazı projeler yapmaya çalışın.

Diğer geliştiricilerin farklı yaklaşımlarını ve yöntemlerini kontrol edin. GitHub veya StackOverflow’da kod okumayı alışkanlık haline getirin. Tek bir problemi çözmenin birçok yolunu bulacaksınız. Programlamadaki sorunu çözmek için en iyi uygulamaları uyarlayın. Bazı çevrimiçi teknoloji topluluğuna katılın, açık kaynak projelerine katkıda bulunun veya bazı yarışmalara katılın. Ne kadar çok keşfedip pratik yaparsanız o kadar iyi yazılımcı olursunuz.

Bu yazımızda sizlere yazılım öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım sorusuna yanıt olarak temel mantıktan bahsettik umarım faydalı olmuştur. Görüşmek üzere.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

meritking meritking giriş kingroyal meritking güncel giriş madridbet güncel giriş
grandpashabet grandpashabet giriş cratosroyalbet betwoon
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler

Giriş Yap