Balalayka Nedir? Balalayka Ne Demek?

Balalayka Nedir

Balalayka Nedir merak ediyor musunuz? Balalayka kelimesine günümüzde çok sık rast gelmiş olabilirsiniz o zaman bu kelime ne anlama geliyor öğrenmek için yazımızı okumaya devam ediniz.

Son zamanlarda karşımıza en çok konulardan birisi Balalayka kelimesi oldu. Son günler çok sık karşımıza çıkıyor. Balalayka kelimesini bilmeyen kişiler internetten bu kelimenin ne anlama geldiğini araştırmaya başladılar. Bize de oldukça fazla sorulan bu Balalayka Nedir? nedir kelimesini araştırdık ve sizler için web sitemizde bu içeriğe yer vermek istedik. Balalayka kelimesini öğrenmek için yazımızı okumaya devam ediniz.

Balalayka Nedir?

Balalayka, üç telli, üçgen biçimli ahşap rezonans kutusu ile karakterize edilen, Rus kökenli telli bir çalgıdır.

Balalaykalar genellikle çam veya köknardan yapılır ve sırt, genellikle akçaağaç olmak üzere üç ila dokuz ahşap bölümden yapılabilir. Balalaykalar, Rusya ve Ukrayna’nın yanı sıra komşu ülkelerde de halk müziği ve danslarında sıklıkla kullanılmaktadır.

Bu Yazımızda Okuyun :   Squid Game Sonunda Ne Oluyor? (Özet) 2021
Balalayka Nedir
Balalayka Nedir

Balalayka bugün dünyada bir Rus müzik aleti olarak biliniyor. Hiç duymamış olanlar, en azından bu muhteşem telli ve üçgen gövdeli çalgıyı görmüşlerdir. 

Balalayka Hakkında

Balalayka, gerçekten çok yüksek sesler çıkaranlardan çok yumuşak sesler çıkaranlara kadar farklı boyutlarda bir enstrüman ailesidir. Böylece, pikolo balalayka, prima, saniye, alto, bas ve kontrbasa sahibiz. Sadece bu enstrümandan oluşan orkestralar var. Bu topluluklar, bu enstrümanlar için düzenlenmiş klasik müzik çalmaktadır.

Balalayka prima en yaygın olanıdır, pikolo ise en az kullanılandır. Süsleme balalaykaları ve tenor balalaykaları da olmuştur, ancak bunlar artık modası geçmiş kabul edilmektedir. En çok kullanılan balalaykalar (prima, segunda ve alto), geliştirilmekte olan müziğe veya tematik pasajlara bağlı olarak hem parmaklarla hem de kamışlarla çalınır. Bas balalayka ve kontrbas balalayka (yere dayanabilmeleri için ayakları veya sivri uçları vardır) deriden yapılmış kamışlarla çalınır. Pikolo genellikle sadece bir kamışla çalınır.

Balalaykalardan elimizdeki ilk görüntüler, bazı Orta Asya enstrümanlarını anımsatan 2 ila 6 telli bir enstrümanı gösteriyor. Erken balalaykaların perdeleri, hayvan bağırsaklarından yapılmış ve modern perde kapoları gibi oyuncu tarafından hareket ettirilebilecek şekilde boyuna bağlanmıştı.

Bu Yazımızda Okuyun :   Web Srl Dolandırıcılığı Nedir?

Balalayka neyden yapılır?

Balalayka karakteristik bir üçgen şekle sahiptir. Ses tablası çam ağacından, arkası kayın ağacından yapılmıştır . Çoğu balalaykanın üç teli vardır (bazılarının altı teli olmasına rağmen); son ikisi genellikle aynı notaya, bir E’ye ve ilki bir A’ya akort edilir; bu, konser balalayka çalanların çoğunun enstrümanlarını akort etme şeklidir.

image 52

Balalayka’yı kim icat etti?

Modern biçimini 19. yüzyılda müzik dehası Vassilij Vassilevich Andreev tarafından geliştirilen çağdaş balalayka, kontrbas, bas, sekunda, prima ve pikolo olmak üzere beş boyutta gelir ve geleneksel olarak üç telli veya iki grup halinde düzenlenmiş altı telli vardır.

Balalayka nasıl tutulur?

Boynunuzu sol elinizin başparmağı ve işaret parmağı arasında tutun. Balalayka’nın gövdesini sağ kolunuzun altına sokun ve göğsünüze yakın tutun. Aletin köşesi dizlerinizin arasında durmalıdır. Bu, gitar çalmaya çok benzer bir pozisyondur.

Sonuç

Sevgili dostlarım sizler için hazırlamış olduğumuz Balalayka nedir? konu başlıklı yazımızı sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederiz. Balalayka İle ilgili konuları günümüzde herkes merak ediyor ve detaylı bir şekilde araştırıyorlar. Yukarıdaki makalemizde Balalayka nedir, ne anlama gelmektedir açıkladık umarım siz değerli okuyucularımız için faydalı olmuştur. Web sitemizde daha fazla Balalayka gibi güncel yazılarımızı keşfetmek için web sitemizi kaydetmeyi unutmayınız. Teknobu.net sitesinde her zaman Balalayka ile ilgili en güncel içeriklere yer vermekteyiz.

Bu Yazımızda Okuyun :   Google News Resimler Görünmüyor 2021
E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Giriş Yap