Storj Coin Nedir? Nasıl Çalışır? 2021

Storj Coin Nedir?

Storj Coin Nedir? Nasıl Çalışır? Storj Coin hakkında tüm merak edilenleri sizler için açıkladık. İşte hepsi detaylarıyla web sitemizde.

Storj Coin Nedir?

Rakip kripto destekli bulut depolama platformlarından biri olan Storj, yazılımını çalıştıran herhangi bir bilgisayarın dosya depolamak isteyen kullanıcılara kullanılmayan sabit disk alanı kiralamasına izin verir.

Bu sayede Storj’u Amazon veya Google tarafından sunulanlar gibi bulut depolama platformlarına bir alternatif olarak düşünebilirsiniz. Ancak, yazılımın sahibi ve bakımını yapan bir şirket yerine Storj, veri depolamasını yönetmek için yazılıma ve bir bilgisayar ağına güvenir.

Ağ tasarımının anahtarı , kullanıcıların ağdaki diğer kullanıcılara dosyalarını saklamaları için ödeme yapmalarını sağlayan STORJ Coin kripto para birimidir . Aynı şekilde, fazla depolama kapasitesi ve bant genişliği satmak isteyen kullanıcılar STORJ’yi kabul ederek bu kaynaklardan ek para kazanabilirler.

Storj Coin Nedir?
Storj Coin Nedir?

Özellikle, Storj ağını her saat başı rastgele bir dosya doğrulama yoluyla denetler ve bu da dosyalarının sürekli olarak depolama düğümleri tarafından barındırılmasını sağlar.

Bu Yazımızda Okuyun :   Link Coin Geleceği 2021 Fiyat Tahminleri

Bu işlem sırasında Storj, verilerin hala ellerinde olduğuna dair kriptografik kanıt göndermesi gereken düğüm operatörlerine istekler gönderir. Bu kanıtın alınmasının ardından düğümler, dosyayı depolamak ve sürdürmek için bir ödeme alır.

Denetim süreci, ağdaki depolama kalitesini en üst düzeye çıkarmak için tasarlandı ve şimdiye kadar bir niş oluşturmayı başarmış görünüyor. Storj , 100 petabaytın üzerinde bir ağ kapasitesine sahip olduğunu iddia ediyor ve 2020 itibariyle, veri depolayan 6.000’den fazla aktif düğüm var .

Storj ekibinden daha düzenli güncellemeler için, ağ ve gelişen teknolojisi hakkında ipuçları ve öğreticiler içeren Storj bloguna yer işareti koyabilirsiniz .

Storj nasıl çalışır?


Üç ana bileşen, Storj ağına güç sağlamaya katkıda bulunur. 

Bunlar şunları içerir: 

  • Depolama Düğümleri – Kullanıcıların sabit sürücülerinde fazla alan kiralamasına ve bir ücret karşılığında verileri güvenilir bir şekilde depolamasına ve iade etmesine olanak tanır. 
  • Uplinks – İstemcinin makinesinde çalıştırın ve dosyaları ağa yükleyin. Yukarı bağlantılar ayrıca verileri depolamak ve almak için eşler ile koordineli çalışır.
  • Uydular – Depolama düğümleri ve yukarı bağlantılar arasındaki trafiği koordine edin. Uydular, meta verileri depolamaktan, depolama düğümlerini dürüst tutmaktan ve ödemeleri dağıtmaktan sorumludur. Her kullanıcının uyduda bir hesabı vardır.
Bu Yazımızda Okuyun :   Pumbaa Coin Nedir? Pumbaa Coin Yorum (2023)

Segmentler ve Şeritler 

Bir kullanıcının uplink’i, ağ üzerinde veri depolamak için uydularından izin aldığında, Storj dosyaları, segmentasyon adı verilen bir süreçten geçer. 

Bu işlem sırasında dosyalar sıkıştırılır, şifrelenir ve ardından parçalanır, yani birçok parçaya ve şeride bölünürler. (Bir şerit, bir segmentin bir bölümüdür.)

Orijinal dosyaların şeritleri daha sonra ağ üzerinden dağıtılır ve saklanır. Dosyalarının şifresini çözmek ve geri almak için, kullanıcıların ilk etapta dosyalarını sıkıştırmak ve şifrelemek için kullanılan aynı özel anahtarı sağlamaları gerekir.

Unutulmamalıdır ki, bir segment yeterince küçükse, büyük olasılıkla bir depolama düğümünde değil, bir uyduda depolanacaktır. 

Çevrimdışı hale gelen ve potansiyel olarak bir şerit kaybeden düğümleri hesaba katmak için Storj, artıklık kavramını tanıtıyor. Bu, tüm şeritlerin belirli sayıda çoğaltıldığı ve ağdaki farklı depolama düğümlerine gönderildiği, herhangi bir az sayıda düğüm tarafından kurcalamayı ve sansürü önleyen bir özelliktir.

Storj’u kim yarattı?

Storj coin platformunun arkasındaki şirket olan Storj Labs, 2014 yılında Shawn Wilkinson ve John Quinn tarafından kuruldu. Storj’un en yeni sürümü V3, 2019 sonbaharında piyasaya sürüldü. 

Bu Yazımızda Okuyun :   Minex Partner Dolandırıcılığı Minex Partner Patladı Mı? 2022

Storj Labs, kuruluşundan bu yana üç ayrı finansman turundan geçti. Storj ilk Bitcoin blockchain üstünde başlattı iken başka, göç etmek Ethereum 2017 yılında.

2014 yılında, Storj coin laboratuvarları halka açık bir kitlesel satışta 910 BTC (o zamanlar yaklaşık 460.000 $ değerinde) topladı . 2017’nin başlarında, şirket 3 milyon dolarlık tohum fonu topladı ve daha sonra 2017’de Storj bir token satışı yaparak yaklaşık 30 milyon dolar topladı.

STORJ neden değerlidir?

STORJ Coin kripto para birimi, yazılım içinde tercih edilen ödeme şekli olduğu için değerini ağının faydasından alır. 

Bu, müşterilerin dosyaları depolamak için STORJ satın alıp harcayabileceği ve depolama düğümlerinin ekstra alan ve bant genişliği için telafi edilmek üzere STORJ alıp satabileceği anlamına gelir. 

Daha da önemlisi, Storj, depolama pazarını bozmak isteyen tek kripto para projesi değil, bu da kripto parasının fiyatı üzerinde baskı yaratan rekabetle karşı karşıya kalabileceği anlamına geliyor.

Diğer merkezi olmayan bulut depolama platformları , her biri farklı teknik yeteneklere sahip olan Filecoin , Siacoin ve MaidSafe’i içerir. 

Diğer birçok kripto para birimi gibi, STORJ jetonlarının arzı sınırlıdır, yani yazılımın kurallarına göre sadece 500 milyon STORJ olacaktır.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

meritking meritking giriş kingroyal meritking güncel giriş madridbet güncel giriş
grandpashabet grandpashabet giriş cratosroyalbet betwoon
deneme bonusu veren siteler

Giriş Yap