Dünyanın Dönüş Hızı Değişti : Artık Bir Gün 24 Saatten Daha Kısa

wp3201807

Dünyanın Dönüş Hızı Değişti Artık Normal dönme hızından Hiç Olmadığı Kadar daha hızlı dönmeye başlandığı bilim insanlar tarafından idda edildi! Peki bu neleri değiştirecek…

Bilim insanları tarafından yapılan son çalışmalara göre artık dünyanın dönüş hızının değiştiği belirlendi. Peki Bir gün artık 24 saat değil mi ?

Dünyanın dönüş hızı değişti konusunda yapılan yeni araştırmalar son zamanlarda oldukça ilgi çekici sonuçlarla birlikte yayınlandı. Uluslararası Dünya Rotasyonu ve Referans Sistemleri Servisi tarafından bilim adamlarının bir araya gelerek yaptığı yeni bir çalışma son derece ilgi yarattı. Dünyanın dönüş hızının normal şartlara göre son zamanlarda giderek hızlandığı tespit edildi.

Son 50 yıllık çalışmalara bakıldığında gezegenin daha hızlı bir dönüş hızı gerçekleştirdiği belirlendi. Bu durum günü ve saatleri de etkiliyor. Dönüş hızında meydana gelen artış nedeniyle bir günün artık 24 saatten çok daha kısa olduğuna inanılıyor.

Dünyanın Dönüş Hızı Değişti
Dünyanın Dönüş Hızı Değişti

Bilim adamları tarafından günler ve saatler konusunda uzun yıllardır devam eden çalışmalar var. Özellikle 1960 yılından bu yana bilim insanları dünyanın dönüş hızı hakkında çeşitli araştırmalar yaparak raporlar tutmaya devam etmekteler. Son olarak bu tarihlerden itibaren ilk kez bir günün diğerlerinden daha kısa olduğu belirlendi. Bu ise 19 Temmuz 2020 olarak açıklanmıştı. Araştırmacılar tarafından bir günün 24 saatten 1.4602 milisaniye daha kısa olduğunu açıkladılar.

Bu Yazımızda Okuyun :   Beyti Güler Kimdir? Nereli? Beyti Güler kaç yaşında? Beyti Güler’in oğlu neden öldü?
wp3201807
Dünyanın Dönüş Hızı Değişti

Daha önce yapılan çalışmalara göre dünyanın dönüş sürecini tamamlaması genel olarak 24 saatten biraz daha uzun sürüyordu. Ancak son yapılan bir çalışma 24 saatten kısa olduğu için önceki çalışmaların tam tersi niteliğinde gerçekleşti. Bilim insanları gerçekleşen bu süreç sonrasında dünyanın zaman ilerleyiş sistemi içerisine saniyenin eklenmesine gerek duyulmadığını açıklandı. Bu süreçte günlerinde bu şekilde devam etmesi haline 24 saatten kısa kabul edilip, zaman çizelgesinde yeni bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Sonuç olarak

Dünya 2021’de bu kadar hızlı dönmeye devam ederse, birçok alanda dünyada ilk kez negatif bir sıçrama yapılması gerekebilir.

İngiliz Milli Fizik Laboratuvarından üst düzey araştırmacı bilim adamı Peter Whibberley konu hakkında şunları söylüyor: “Dünya dönüş hızı son 50 yıldakinden hızlı bu doğru. Dünyanın dönüş hızı daha da artarsa, negatif bir saniyeye ihtiyaç duyulması oldukça olası, ancak bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini söylemek için henüz çok erken.”

2021’de ortalama bir günün, normal 86.400 saniyeden 0.05 ms daha kısa olacağı tahmin ediliyor.

Bu Yazımızda Okuyun :   Lcw Kazı Kazan Nasıl Kullanılır, Nedir? 2022

Bir sıçrama veya negatif bir sıçrama saniyesi kendi zaman işleyişimizi önemli ölçüde etkilemeyebilir (örneğin, işe geç kalmanızın bir bahanesi olarak kullanamazsınız). Fakat güneş enerjisine dayanan uydu iletişimleri üzerinde büyük etkileri olabilir. Zaman (Dünya’nın Güneş’e göre dönüşü ile ölçülür) Koordineli Evrensel Zaman (UTC) ile hizalanır. Ayrıca, değişime hazır olmayan tüm diğer bilgisayar sistemleri üzerinde de ciddi etkisi olabilir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

meritking meritking giriş kingroyal meritking güncel giriş madridbet güncel giriş
grandpashabet grandpashabet giriş cratosroyalbet betwoon
deneme bonusu veren siteler

Giriş Yap